dijous, 4 de desembre del 2014

L'ESCOLA DEL BÉ I EL MAL


Aquesta historia tracata de Sophie i Agatha, dos amigues que viuen a un poble anomentant Gavaldon. La primera es guapa, adorable... mentres que l'altras es letja, introvertida i sempre es vesteix de negre.

En el seu poble diuen que una nit cada any un home al que anomenen "el Rector"segresta a dos xiquets del poble. Un de ells simpàtic, bona persona, amable i un altre roïn i fred. Amb la fi de portarles a dos escoles unides per un pont. "L'escola de bé i del mal" i allí ensenyar-los el que tenen que saber per a tiendre un propi conte de fades. Clar està que no més els almnes millors calificats ho aconseguirien.
Sophie és la típica xiqueta que creu en tot aquest conte, i que aquest any el Rector vindria a per elles i a ella la portaria a l'escola del bé i a Agatha a la del mal. En totaçó ella només te raó en una cosa, i es que el Rector va a per elles pero ella acaba en l'escola del Mal i Agatha en la del bé.
Aquest llibre no està pensat ni per a un públic infantil ni juvenil, sino entre mitjes.
A mi dels personatges la que mes m'ha agradat ha sigut Agatha. Perque el llibre et fa adonarte de lo important que es l'interior de les persones, que no importa el que som, si no el que fem. I Agatha encara que per fora siga tot lo lletja que vulgues es la millor persona de tot el llibre, la que ho donaria tot per a que Sophie tinguera el seu conte de fades i la que ho donaria tot per fer justicia. Perque ella encara que estigua en eixa escola no vol ser una princessa, ella l'únic que vol és amb la seua amiga Sophie tornar a sa casa i que tot siga com abans.
I açí us deixe el trailer del llibre, que es del 2013.



                                       "La llum es va col·locar entre els seus dits.
                                               Elles ja habíen desaparegut."
                                                                  FI
                                       -Soman Chainari, l'escola del bé i el mal-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada